Westerwolde: het best bewaarde geheim van Nederland! (lees meer op: www.volkskrant.nl/es-b02d0e98)

06-25183239

De Porrepoele

porrepoele@gmail.com

Bed & Breakfast

De Porrepoele

Landelijk genieten

B&B De Porrepoele

B&B De Porrepoele is gesitueerd in een verbouwd deel van de schuur, gelegen in onze ruime en zonnige achtertuin. Het is exclusief voor twee personen: een één-kamer appartement met goed ingerichte keuken, een eethoek en een boxspringbed welke garant staat voor een goede nachtrust en lekker bijslapen. En-suite je eigen badkamer met wastafel, douche en toilet. Buiten heb je de beschikking over een heerlijk terras met uitzicht over de tuin en het wijdse Groningse land, zodat je het buitenleven ten volle kunt ervaren. Er zijn mogelijkheden om buiten te koken en te eten, of om een vuurtje te stoken.

's Ochtends serveren we een lekker ontbijt, waar mogelijk met lokale en biologische producten. Graag verrassen we je met versgebakken wafels, een smoothie of ... Geen zin om zelf boodschappen aan te halen of te koken? Met plezier verzorgen we ook een lunch(pakket) of diner. Vanzelfsprekend houden we rekening met dieetwensen.

Bedlinnen, bad- en keukendoeken, toiletartikelen en koffie & thee zijn standaard aanwezig. Voor onze gasten hebben we tevens twee fietsen beschikbaar. Voor lange-afstand-wandelaars hebben we een haal- en brengservice: we halen je op bij het eindpunt en brengen je naar het startpunt van je nieuwe etappe.

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema - óók voor de B&B. In december 2021 hebben we de CO2-voetafdruk berekend voor de B&B als organisatie. Gekeken naar de hoofdindicatoren voor CO2 wordt onze voetafdruk met name bepaald door stroom, gas en de auto (voor boodschappen en vervoer gasten/excursies). Dit deel van de CO2-uitstoot compenseren we met deelname aan duurzame VCS-energieprojecten, geselecteerd door Climate Neutral Group. In 2022 gaan we nadrukkelijker kijken naar de overige CO2-uitstoot: die welke veroorzaakt wordt door de keuze voor en inkoop van goederen en het eten & drinken, wat we onze gasten serveren. Dat kunnen we niet alleen en maar tot op bepaalde hoogte: het is namelijk nog niet mogelijk om uitsluitend CO2-neutrale producten en goederen te kopen. Wel hopen we bij te dragen aan bewustwording, bijvoorbeeld als het gaat over waterverbruik, hergebruik van handdoeken, energiebesparing, voedselverspilling en afvalscheiding & recycling.

Eethoek

Eettafel met 2 comfortabele stoeltjes, om lekker aan te eten, te lezen, te werken of een spelletje te doen. Of om onder het genot van een glaasje weer eens uitgebreid bij te praten... Wat je ook doet: hier zit je goed!

Keuken

Je hebt een compleet ingerichte keuken met keramische kookplaat, combi-oven en koelkast tot je beschikking. Dus wil je liever volledig zelfvoorzienend zijn: ook dat kan!

Slapen

Onze B&B heeft geen aparte slaapkamer, maar wel een lekker bed! Het is hier stil en donker, dus alle voorwaarden zijn aanwezig om uit te rusten en bij te komen van de drukte van alledag.


Badkamer

Je beschikt over een kleine, praktische badkamer met toilet, douche en wastafel. Handdoeken, douchegel en shampoo zijn aanwezig.

  Terras

Het omheinde terras geeft privacy en houdt Joep & Ollie buiten. Maar als je het geen probleem vindt om onze honden tegen te komen, staat ook de rest van de tuin tot je beschikking.

Vlonderterras

Want aan het water is het goed toeven. Op een hete dag blijft het hier koel, onder de schaduw van de beuken. Libellen zweven boven het water, af en toe een plons van een kikker en wellicht zie je een glimp van een kleine watersalamander.

Uitzicht

Je kijkt uit over onze tuin met de porrepoele en verder weg over de velden richting Tichelberg. Verbaas je over de prachtige wolkenluchten, de opkomende zon of de heldere sterrennachten.

Torenvalken

Aan de rand van ons perceel staat een torenvalkenkast. Vanaf het moment van plaatsen, is er een paartje dat hier jaarlijks terugkeert om hun nageslacht groot te brengen. De jongen vliegen uit, maar de ouders zijn jaarrond in de buurt en vaak te zien en te horen rond de kast. Net als een buizerd, die ook graag gebruik maakt van dit hoge uitzichtpunt.

100% privacy

"Je bent altijd onze enige gast". Daardoor heb je alle vrijheid en ruimte: in en om de B&B, in de omheinde tuin, maar ook in de naastgelegen permacultuurtuin.


Honden welkom, mits

Onze hond Joep (een Grand Basset Griffon Vendéen) scharrelt - als we thuis zijn - vaak rond in onze omheinde tuin. Het is een jachthond met een vrij sterke jachtpassie, waardoor de poorten altijd goed gesloten dienen te worden. Er zit namelijk veel wild in de directe omgeving, waar Joep graag achteraan zou willen gaan.

Met enig geluk zie je wel een groepje reeënlangskomen vanuit de B&B.

Gasthonden zijn in overleg welkom, mits het géén ongecastreerde reuen zijn en ze sociaal zijn naar mensen en dieren. Wanneer de honden een klik hebben met elkaar, kan ook voor de gasthond(en) gebruikt gemaakt worden van de hele tuin, zodat daar lekker gespeeld en gerend kan worden.

De Porrepoele

Joep

Tuin van De Porrepoele

Zonnen op de vlonder

Wandelomgeving Porrepoele
Honden welkom bij De Porrepoele

King Ollie, samen met vier gasthondjes. Op de achtergrond Joep. Ollie is helaas in juni 2022 overleden.